Zruší v Německu sektory na stání?

28.10.2011 11:14

Německá fotbalová scéna se v posledních dnech stala centrem dění všeho možného. Plné stadiony, pyroshow, ale taky šarvátky s pořadatelskou službou a policií. Prezident DFB Theo Zwanziger a šéf ligy Reinhard Rauball volají po tvrdému zakročení proti výtržníkům poté, co poslední kolo německého poháru bylo plné podobných incidentů.

Fanoušci Dynama Dresden zlobili při zápase v Dortmundu, kam jejich tým cestoval v německém poháru a kam jich přicestovalo na 10 000. Zápas byl třikrát přerušen a bylo v něm 17 zraněných a 15 zatčených.

Ve středu zase měli plné ruce práce pořadatelé a četníci ve Frankfurtu, kde jim dělali potíže fanoušci Kaiserslauternu. Osm policistů bylo zraněno a stejný počet fanoušků bylo zadrženo.

Německý fotbalový svaz, na základě těchto událostí, vážně uvažuje o možnosti, že na stadionu zruší sektory na stání. Německo by tak mohla postihnout stejná situace, jako je v Anglii, kde musí být všechna místa na sezení a při zápasech je stání zakázáno. Doufejme, že k tomu nedojde. Nejen by se tím snížila kapacita již teď často vyprodaných stadionů, ale také by obrovským způsobem utrpěla tradičně skvělá atmosféra.

 

Článek převzat z www.supporters.cz

Zruší sektory?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek