Článek z výjezdu do Aalenu

16.02.2014 11:32

Po dlouhé zimní pauze využíváme první příležitost a vyrážíme na páteční předehrávku v Aalenu. 

Odjezd plánovaný na 10.hodinu byl kupodivu skutečně v 10!!! Po počátečních potížích řidiče Rudy s navigací, kdy 2x zadával jako cílovou zemi cesty Makedonii, vyrážíme vstříc 420km cestě. Ta probíhá v pohodě a klidu, mimo jiné proto, že auto je kuřácké. Tři výjezdníci tak vesele bafou a vytrvale udí jediného nekuřáka Ivánka. 

Na Rozvadově pojíme, doplníne PHM a hurá do Německa. Lehce před 15.hodinou jsme na místě zápasu a zabíráme sympatickou knajpu v centru. Točený Paulaner v alko i nealko verzi za 2,60 Eur uspokojí každého z nás. Bar se nám líbí tolik, že ihned házíme rezervaci po zápase. Posilněni několika kusy odjíždíme na stadion. Při výjezdu z garáží se jaksi nevejdu do výjezdu a lehce pochroumám práh vozidla. Majitel je však mírné klidné povahy, a tak přežìvám i dìky přìslibu náhrady celé škody tuto nepříjemnost bez úhony. Parkujeme ihned za sektorem na speciálním parkovišti pro fans hostů. Za přijatelných 14€ kupujeme lupen a po poctivé osobní prohlídce, kdy securitku zajímal i obsah našich peněženek, vstupujeme do již půl hodiny před zápasem slušně zaplněného sektoru. Velice mne zaujal stupínek pro rozeřvávače v sektoru hostů, který byl jako vystřižený z polských stadionů. Za takové "hnízdo" by se ani u našich severních sousedů stydět nemuseli. Tuto vymoženost ale ultras Wismutu nevyužívají a support řídí typ stojící v první řadě kotle. V první půli se Aue ujímá zásluhou Könneckeho vedení a nálada i fandění jsou naprosto super! Za pár minut domácí VfR vyrovnává a poločas končí smírně. Ve druhých 45 minutách se stane to samé v bledě modrém a FCE krátce po gólu na 2:1 fasuje vyrovnávací branku. Závěrečné minuty se nesou v duchu "já mam bod, ty máš bod, tak hlavně žádný kraviny" a pasivní domácí i ležérně kombinující Aue čekají na závěrečný hvizd. Ten se k úlevě všech aktérů dostavije a match končí 2:2. 

Jak je v SRN dobrým zvykem, ihned po zápase v klidu míříme ze sektoru a hurá do zarezervovaného baru. Tentokrát nepřichází žádné poškození vozidla při vyjíždění a za 5 minut už popíjíme. Ve společnosti asi 60 domácích radikálnìch fans. Naštěstí jsme "v civilu" a nijak je nevzrušujeme, takže opouštíme bar okolo půl druhé ráno. Po večeři v Mekáči nabíráme směr Praha, kde díky častým pauzám našeho šoféra dorážíme v krásných 7 hodin ráno.

Unser BSG!!!

Lukáš