Aue má nového trenéra

23.02.2012 15:33

Trenér Rico Schmitt, který byl v Aue od roku 2005 a od roku 2009 trénoval A-tým v úterý odstoupil z funkce. Po vydařené minulé sezoně, kdy Wismut získal skvělé páté místo je nyní mužstvo na chvostu tabulky. Trenér Schmitt dokázal hned v první sezoně u mužstva postoupit do 2. Bundesligy. Zanechal spousty dobrého, jen aktuální část ročníku mu příliš nevyšla. Nyní má pouhé dva body od sestupového pásma, a to i přesto, že tým je téměř stejný jako loni. Rico děkujeme za vše, ale změna je potřeba.

 

Novým trenérem Wismutu Aue se stal bývalý trenér Rot-Weiß Erfurt, 42-letý Karsten Baumann. Smlouvu podepsal do června 2012 s tím, že se automaticky prodlouží pokud mužstvo nesestoupí.

Karsten Baumann se narodil v Oldenburgu a je s novým místem spokojený: "Mým cílem je klub s velkou fotbalovou tradicí, tudíž je pro mě opravdu velká výzva pracovat zde v Krušných horách jako hlavní trenér. Budu dělat vše proto, aby klub zůstal v této lize." První trénink vedl již včera odpoledne. Přejeme hodně štěstí a hlavně přivézt výhru z nenáviděného Cottbusu! Glück auf!