Jan Hochscheidt přestoupil do Braunschweigu

04.06.2013 14:52

Před pár dny opustil fialovo-bílé řady jeden z nejlepších hráču Wismutu Jan Hochscheidt. Nyní bude hájit barvy nováčka 1. Bundesligy Eintrachtu Braunschweig, kde podepsal kontrakt o délce jednoho roku. Do klubové kasy BSG jako kompenzace přiteklo 400.000 Euro. Částka poměrně nevelká, vezmeme-li v potaz údaje z renomovaného německého serveru transfermarkt.de, který uvádí Janovu tržní cenu na 1.200 000 Euro.

 
Jan Hochscheidt se narodil dne 4.10.1987 ve městě Trier, ve spolkové zemi Porýní-Falcko. V mládežnických kategoriích nastupoval postupně za Herthu Zehlendorf, berlínský Union, aby zakotvil v Energii Chotěbuz. Zde se však do prvního týmu neprosadil a nastupoval jen za rezervu. V roce 2008 si tohoto obounohého blonďatého středopolaře vyhlédlo právě naše Aue. Transfer se nakonec podařil a mohla tak začít více než pětiletá Janova anabáze v krušnohoří.
 
 
Během těch pěti let se vypracoval v jeden z pilířů a symbolů klubu. Nastoupil do 174 utkání a vstřelil celkem 28 branek. Svým odchodem si splní svůj dětský sen a stane se hráčem první Bundesligy, což by se mu, buďme soudní, v dresu Aue zřejmě hned tak nepovedlo.
 
S fanoušky FCE se fialovo-bílá sedmnáctka rozloučila slovy: "Děkuji Vám za skvělé roky v Aue. Opravdu jsem se citil velmi dobře a děkuji fanouškům a klubu za velikou podporu. Byly to pro mě krásné roky!" 
 
Viceprezident Wismutu Jens Stopp přestup hvězdy Aue odůvodnil takto: "Dlužíme mu (Janovi) hodně, Bundesliga je jeho velký sen, a pokud ho chce dosáhnout, musí tento krok učinit právě teď! Přejeme mu vše dobré v jeho další kariéře!"
 
Jan toho udělal pro Wismut moc a moc, nezbývá než mu také poděkovat a popřát v další kariéře jen to nejlepší a ať se prosadí do základní jedenáctky i na nejvyšší úrovni v jedné z nejkvalitnějších lig na světě. Jeho výkony v novém dresu budeme bedlivě sledovat a přinášet pravidelné informace, jak se mu vedlo.  
 
Tak hodně minut ve hře a ranec gólů. GLÜCK AUF, Honzíku!!!
 
Lukáš