Eintracht Braunschweig - Wismut Aue

22.04.2013 22:10

Neděle...co dělat? Honit si ho doma u Superstar se nám ani za mák nechtělo, tak vyrážíme do Braunschweigu na zápas mezi místním, na postup do Bundesligy mířícím Eintrachtem a Wismutem.

 
Sraz je díky času výkopu ve 13:30 stanoven mírně před 6. hodinou rano opet na Florenci. Zde se scházíme ve čtyřech kusech.

Cesta až na čáru probíhá v klidu, ještě stihnem cigárko a doplnit zásoby a hurá na německe území. Tam se teprv začnou dít věci. Na dálnici mezi Scheiss Dresdenem a Lipskem vidíme směřovat směr Drážďany snad veškerou pojízdnou policejní techniku, kterou si jen lze představit. Během 30 minut jízdy plus 15 minutové rauch a schnitzel pauzy spatřujeme cca. 50 antonů, 5 dodávek, 3 autobusy, vodní dělo a dodávku se střechou plnou amplionů. Zřejmě slušnej oddíl!


Při dalších zastávkách potkáváme mnoho Auáků, prostě parádní průběh cesty. Tedy až na mírné potíže našeho šoféra s couváním. Jednou zkouší couvat na 6. rychlostní stupeň, 2x přes ruční brzdu a jednou s otevřeným kufrem. Jinak mu nelze nic vytknout! 

V pravé poledne jsme na Hamburger Straße, kde se nachazí statek Braunschweigu. Ihned zabíráme první putyku a padá do nás pár kousků. Já se jdu pak ještě mrknout po okolí. Tam se již srocují domácí fans a popíjí v mnoha stáncích a hospůdkách. Atmosféra je zde poklidná, snad i diky masivní přítomnosti fízlů. V 1 hodinu zvedáme kotvy a jdeme do sektoru BSG.

 

Ten je zaplněn velmi solidně, cca. 1000 kusy. Celkem je návštěva 20.500 diváků (vyprodáno). Hned potkáváme našeho známého Heika a jsme pozváni na fanouškovský turnaj v půlce července. S radostí přijímáme a jdeme fandit!

Eintracht potvrzuje své postavení v tabulce a nekompromisně Wismut válcuje. Poměr rohů 8:1 v 35. minutě mluví za vše. Z tlaku rezultuje gól domácích, který po hrubici Aue na půlce hřiště, z protiútoku ve 40. minutě, střelou z druhé vlny střílí zcela volný záložník Boland. Poločas tedy končí 1:0.

Druhá půle, to je jiný příběh! Aue bojuje a výkon hráčů je o mnoho procent lepší. Nezaujatý by nepoznal, kdo jede na 1. ligu a kdo hraje o holé přežití! Po jednom z rohů míří balón z hlavy jednoho Auáka do brány domácích. Balónu v cestě do sítě zabránil střelec první branky domácích Boland. K jeho smůle stylem a la božský Diego. Červená karta a penalta pro FCE jsou na světě. V sektoru zavládá euforie a plot je náhle obsypán fanoušky hostů. K desítce se staví Jan Hochscheid. Avšak nedává! Gólman čapne i Mullerovu dorážku. Nálada na bodě mrazu!

Aue to však nezlomí, ale ještě více semkne. Stále tlačí domácí a vyrovnání je cítit ve vzduchu. To po pár minutách skutečně po jednom ze závarů ve vápně Braunschweigu skutečne přichází z nohy Schröderovi! 1:1! Aue je po vítězství lačné jak hladovkář po kusu hovězího steaku a výsledkem tohoto je nastřelené břevno svatyně Eintrachtu! Z protiútoku se žene jeden z domácích na bránu Wismutu a je faulován tak nešťastně, že sudí okamžitě tasí červený kartónek! Z následného přímáku balón jen těsně mine pravou tyč Aue! Domácí ale nepůsobí dojmem, že by 3 body nějak extra chtěli, a tak se zápas už v poklidu dohrává a končí pro mnoho lidí překvapivou dělbou bodů. 

Každý bod je v naší situaci dobrý, avšak mohlo jich být více! Po krátké děkovačce opouštíme stadion a míříme opět do hospody na jedno. Vyjímečně dáváme opravdu jen jedno a před půl pátou razíme na nějaký pozdní oběd. Vyhrává tradičně Burger king. 

Lehce po 5.hodině nabíráme směr hlavní město a po půl 10 dorážíme v pohodě domů. 

Další povedený výjezd za námi a už teď se těšíme na další zápasy! 

FCE AUE OLE!!! 

Lukáš