Preview: dynamo dresden - Wismut Aue

06.11.2013 11:44

Vážení přátelé je to tady! Podzimní derby se hraje již v neděli a my si tedy můžeme shrnout veškeré důležité informace. Jak jistě víte, zápas je vyprodán. Z Aue bude cestovat více než 2000 fanoušků. Většina pojede vlakem, který odjíždí v 6:11 z dolního nádraží směr Zwickau. Sraz je v 5:30 před nádražím. Pokud máte lístky do sektoru hostí, pojeďte i vy hromadně vlakem. My tam nebudeme chybět :) Pokud lístky nemáte, tak už bohužel není žádná šance se na utkání dostat. Zápas bude sledovat kolem 30.000 fanoušků.

Zápas bude velmi zajímavý i s ohledem na tabulku, která je tento rok velmi vyrovnaná a oba týmy by se rádi vzdálily od hrozby sestupu. Fotbalisté Drážďan se velmi dlouho drželi na posledních místech tabulky. Poskočit se jim povedlo až díky poslední nečekané výhře v Allianz areně proti mnichovským 1860. Nyní máme stejný počet bodů a dá se očekávat velmi vyrovnaný a napínavý zápas, kde by nemusela být nouze o góly.

Za Dynamo nastupuje český záložník Filip Trojan. Bývalý hráč Slavie Praha zde hraje od července 2011. Jinak je kádr domácích zajímavě vyvážený. Góly střílejí tak nějak stejně hráči na všech postech. Zatím co nejlepší střelec Wismutu Jakub Sylvestr má na svém kontě už 6 branek a je čtvrtým nejlepším střelcem 2. Bundesligy, tak v Dynamu je několik hráčů, kteří mají tři zásahy (obránce, záložníci i útočník) a nikdo nevyčnívá.

Informace o cestě do Drážďan

Autem

Pokud vyrazíte na zápas autem, doporučuje se zaparkovat v garáži Wiener Platz (Dresden HBF) odkud je od 10 do 13h zřízena kyvadlová autobusová doprava na stadion za asistence policie.

 

Vlakem

Odjezd z Aue je kvůli výlukám již v 6:11, sraz na nádraží je v 5:30. Poté se pojede hromadně směr Zwickau a Dresden. Na drážďanském nádraží budou přistaveny autobusy, které fans Aue převezou zdarma ke stadionu a po zápase zase zpět. Návrat bude vlakem v 17:07 z Drážďan.

 

Sektor pro hostující fanoušky otevírá již v 10:30. Batohy a tašky budou u vstupu všem odebrány a umístěny do úschovny. Po zápase se opět vydají svým majitelům. Také platí zákaz nošení oblečení různých značek. Např. Thor Steinar a podobně. Kompletní info najdete na stránkách Dynama.

 

Více info na oficiálním webu Aue - www.fc-erzgebirge.de

 

Doufejme, že se nám povede vyhrát jako před dvěma lety a odskočíme do vyšších pater ligové tabulky. Jak vypadal poslední vítězný zápas v Drážďanech se můžete podívat zde, Tak zdař bůh a po derby zde můžete očekávat fotky, videa i nějaký ten článek, protože my si ho nenecháme ujít :)