Reportáž z výjezdu do Chotěbuzi (+ fotky a video)

12.08.2012 19:05

Domákl jsem se, že webmaster shání jednoho člověka na zápas Cottbus - Aue. Chtěl jsem sice jít na zápas Slavia - Olmík, ale až jsem se sám divil, jak rychle jsem se rozhodl. Pověřil jsem tedy manželku, aby mi o vývoji utkání posílala do Německa SMS.

Z Prahy jsme vyjeli ve dvě odpoledne. Po nezbytné zastávce na poslední Agipce na území ČR jsme dosáhli na Německo. Na dálnici byl velice živý provoz. Pak nám došlo proč - byl pátek odpoledne. Ale žádné kolony se nekonaly a v pohodě jsme dojeli do Cottbusu. Tam jsme za tři eura zaparkovali na parkovišti cca 5 minut od stadionu. Parkoviště bylo v tu dobu ještě zcela prázdné, a tak jsme zvolili strategické místo, abychom nemuseli čekat na výjezd z něj a vyrazili jsme do města. 

Musím se přiznat, že nám nešlo ani tak o prohlídku, ale hledali jsme nějakou příjemnou osvěžovnu. Ale při hledání jsme si všimli, že centrum města je docela hezké. Po pěší zóně jsme došli na jakési náměstí, kde byly venkovní zahrádky. V jedné z nich jsme dali několik málo piv a asi hoďku a půl před výkopem jsme vyrazili kolem stadionu zpět na parkoviště pro věci potřebné na zápas. Parkoviště už bylo zcela zaplněno příznivci z Aue. Samozřejmě, že jsme se museli vrátit, protože webmaster zapomněl foťák. Ale to je detail.

A pak už jsme došli na stadion Energie Cottbus. Před stadionem u sektoru hostí už stály tři autobusy s fans Aue. Vystáli jsme kratičkou frontu na lupeny (12 euro). Po osobní prohlídce, kde jsme si museli zout i boty (nezávidím těm sekuriťákům čichat k asi tisícovce párů).

Do sektoru hostí jsme se dostali, když už byli hráči na ploše a připravovali se na zápas. Sektor není nijak velký, ale byl velice solidně zaplněn jak mladými, tak i postaršími fans. Počasí bylo příjemně fotbalové, a tak se mohlo začít.

Po úvodu, kdy se hra odehrávala zhruba od velkého vápna k velkému vápnu bylo zřejmé, že Energie bude dnes těžko k poražení. Sice jsme všichni hnali tým Aue k co nejlepšímu výkonu, ale ve 22. minutě přišel blesk z čistého nebe a bylo to 1:0 (Adlung)! A našim jako by ztvrdly nohy, přestali prostě hrát fotbal! Špatné přihrávky, špatný pohyb a aby tomu nebyl konec, přišla 32. minuta a s ní pencle proti nám. Brankář Martin Männel ji sice vyrazil, ale z dorážky exekutor zvýšil na 2:0 (opět Adlung). Pořád jsme to ale nevzdávali a doufali v obrat. Ten měl nastat po přestávce. Naši hráči dostali v kabině asi pěkně vynadáno a hráli jako vyměnění. Jenže několik tutovek zazdili. Pak přišla 54. minuta. Po dělovce do spojnice tyčí branky se míč odrazil k Sanogovi a ten hlavičkou pohodlně skóroval. A bylo po zápase! Ten se dohrával jen z nutnosti. Mám dojem, že rozhodčí tak trochu stranil Energii, protože nám jasnou penaltu neodpískal. I tak jsme se s našima celkem bouřlivě rozloučili, ale k autu na parkoviště jsme radostně nekráčeli. 

Jelikož jsme, jak jsem psal výše, dobře parkovali, nebyl problém Cottbus celkem bez problémů opustit. Do Prahy jsme přijeli v 1:30 po půlnoci.

 

Sestava Energie

Kirschbaum, Banovic, Möhrle, Stiepermann, Adlung (84. Rivic), Farina (69. Sörensen), Bittroff, Kruska, Engel, Hünemeier, Sanogo (79. Glasner)

 

Sestava Aue

Männel, Nickenig (65. Schröder), Paulus, Gercaliu, König (59. Savran), Sylvestr, Klingbeil, Munteanu, Hochscheidt, Höfler, Müller (59. Kocer)

 

Žluté karty

Energie - Banovic

AueHöfler, Nickenig

 

Góly

1:0 Adlung (22. minuta)

2:0 Adlung (32. minuta, z penalty)

3:0 Sanogo (54. minuta)

 

Počet diváků

12.300 (1.000 z Aue)

Další fotky najdete v naší fotogalerii.