BEZ HLASŮ - ŽÁDNÁ ATMOSFÉRA!

12.12.2012 13:06

Dnes ve 14:30 se bude rozhodovat o tom, zda bude zachována v první a druhé Bundeslize fanouškovská kultura tak, jak jí známe. Kluby by se měli podepsat pod nový bezpečnostní koncept, který znamená zejména speciální kontrolní stany u vstupů (zvýšené kontroly, které by měly zamezit pronášení pyrotechniky), snížení míst na stání a jejich nahrazení sedačkami, označení většího počtu zápasů jako velmi rizikové a pár dalších opatření vhodných ke zlikvidování skvělé atmosféry, která v Německu panuje dnes. Fanoušci se s tím nehodlají smířit a bojují proti této nesmyslné buzeraci, která by měla vyjít v platnost 1.7.2013, jak jen to jde. 

Zejména vznikla iniciativa Ohne Stimme 12:12 Keine Stimmung (bez hlasů - žádná atmosféra). Několik posledních zápasů bylo slyšet na ligových stadionech hrobové ticho. Nejspíš tak by si to pánové z DFL představovali. Fanoušek by měl přijít na fotbal, koupit popcorn, sednout si a mlčet. Občas by možná i mohl zatleskat. Fanoušci tedy všem předvedli jak by to opravdu vypadalo. 12 minut a 12 vteřin se nefandilo (jednání je 12.12. 2012) a poté se rozjel mohutný support. Rozdíl se ani slovy nedá popsat. Pod tímto článkem si pusťte některá z videí. 

Poté fanoušci vytvořili webovou stránku www.ich-fuehl-mich-sicher.de (Cítím se v bezpečí!). Na této stránce je petice, kterou může podepsat každý, kdo se na německých stadionech cítí bezpečně a odmítá likvidaci fanouškovské kultury ze strany DFL. Podepište petici i vy, pokud Vám není osud fanoušků lhostejný! Doposud ji podepsalo 73.015 fans. Podle našeho názoru je návštěva německých fotbalových stadionů bezpečná, chodí na ně spousty lidí s malými dětmi, chodí důchodci, lidé na vozíčku a nikdo nemá strach, že by se mu mohlo něco stát. Spousta lidí chodí na tyto stadiony nejen kvůli fotbalu, ale i kvůli skvělé atmosféře, která tam panuje. Opravdu je nutné toto všechno zničit?