Wismut Aue - 1. FC Kaiserslautern

20.04.2013 11:38

Hodina a minuta srazu byla stanovena na 6:10 na autobusovém nádraží Florenc.

Scházíme se v počtu tří fanatiků, proběhne poslední cigárko před dvou a půlhodinovou cestou, nasedáme a vyrážíme. Během prvních pár minut zjišťujeme, co jsme všechno zapomněli. V Karlových Varech máme hodinu čas, dokoupíme zásoby, kuřáctvo doplní hladinku nikotinu a můžeme vyrazit do Potůček. Dáváme první pifka, hrajeme hry a ani se nenadějeme a jsme v Potůčkách. Z nádraží se přesuneme k apartmánům, kde vyčkáme sexy paní domácí, vybalíme zásobičky, zatopíme gril a užíváme si pohody prvních pořádných slunečních paprsků. Odjezd směr Aue je stanoven na půl 6 s pěším přesunem do Johanngeorgenstadtu. Jelikož je zhruba 20 minut volné chůze, tak se před pátou balíme a jdeme. Přibližně v půlce cesty jeden fanatik zjišťuje, že ve svojí dámské peněžence nemá jízdenku, tak se obrací směr apartmány a my dva jdeme na nádraží velmi, velmi volnou chůzí, kdybychom ještě trochu zvolnili, tak už se zastavíme. Cestou tipujeme, jestli to stihne nebo ne. Stihnul doslova a do písmene za sekundu dvanáct. Ve vlaku nás přemáhá únava, usínáme a těšně před cílem nás vzbudí hlas shůry, který nám oznámí, že příští zastávka je Aue. Po absolvování vražedného stoupání, které v tom vedru bylo ještě vražednější, se ocitáme před Erzgebirgsstadionem. Největší problém tohoto výjezdu, kterým byl konec po 22. hodině, byl vyřešen tím, že náčelníkovi zájezdu napsal člověk pracující v Aue a jakmile se dověděl o problému s odjezdem, tak mu nabídnul, že by zajistil odvoz a ještě bychom mohli mávat před utkáním s vlajkami. Šli jsme na domluvené místo, kde se nás dotyčný ujal, řekl nám něco málo o tom, co nás dneska čeká a nemine. Prošli jsme se kolem stadionu, cestou poskytli rozhovor a to už se pomalu přiblížila naše velká chvíle. Přišli jsme k VIP sektoru, ještě jednou nám bylo vysvětleno, jak celé mávání proběhne a seznámili jsme se s člověkem, který nás odveze po zápase domů. Čím víc se blížila minuta, kdy vyjdeme na hřiště a vejdeme do dějin a nebo si trhneme ostudu jako vrata, tím víc nám stoupal adrenalin v krvi. Asi pět minut před začátkem zápasu nám byl dán pokyn, že můžeme jít a celé to skončí, až děti, které přivedly hráče, odběhnou pryč z hrací plochy. Tradiční zvony, hymna, představování hráčů, veškeré chorály zní na ploše dvakrát hlasitěji, wunderschön. Jakmile odběhli prckové, my odložili vlajky zpět na místo a odebrali se do sektoru sledovat utkání.

K samotnému utkání. Od začátku se Aue nezaleklo soupeře a hrálo nebojácně, bohužel snahu hráčů ve fialovém kazila černá svině. Kdo neviděl, neuvěří. Aue tlačilo a když už se dostalo na dostřel, tak vše ukončil faul, který snad viděl jenom on a nebo golman FCK. K’Lautern dal jediný gól první půle z protiutoku a to ještě střelou z dálky. Hostů bylo v sektoru něco kolem 700, všichni dostali trika ke vstupence zdarma. Moc se ovšem neprojevovali vzhledem k tomu, kolik jich bylo. V druhém poločase se pokračovalo ve stejných výkonech. Bohužel v nich pokračoval i rozhodčí. FUSSBALL MAFIA DFB. Když už se blížil konec, přeci jenom se Aue dočkalo vytouženého gólu. Po předvedené hře si to zasloužilo vic než dost. Zápas sice skončil remízou, ale morálním vítězem je jednoznačně náš milovaný klub. Ještě údaj o návštěvě, utkání přihlíželo 8400 diváků. Po děkovačce se naše kroky přesunuly na místo odvozu, kde se nás po několika minutovém čekaní ujal šofér, který odvezl naše persony směr Potůčky. Tam jsme přijeli něco málo po 23. hodině, vdechly nějaký ten šláftruňk a unaveni po celém dni usnuli spánkem spravedlivých. Úterní ráno bylo trošku zamračenější, ale jelikož jsme si užili v pondělí slunečních paprsků více než dost, tak nám to ani nevadilo. Protože zásoby jídla ještě nebyly zkonzumovány, pustili jsme se do grilování číslo dvě. No, nedařilo se příliš zapálit gril, nejspíše ještě působily špatné siločáry, které vysílal hlavní rozhodčí včerejšího utkání a tak padl návrh, že bychom jeli o vlak dříve a najedli se v Karlových Varech. Působení siločar ustalo a gril se rozhořel. Proběhlo focení se zakoupenýma suvenýrama, a to šálou, dvěma vlajkami a jedním vlajkokapesníkem…J. Kolem druhé odpolední jsme začli balit, uklidil se apartmán a lehce po půl třetí se vyrazilo směr nádraží. Cestu do Varů jsme si zkrátili pařením Wormsů, kde jsme měli opět hodinku čas na cigárko, první letošní zmrzku. Jelikož na hlavním nádraží v Karlových Varech není vůbec kam sednout, tak neproběhlo ani pifko. V pět přijel vlak a protože že jsme měli místenky, tak s o to větší radostí byl vyhozen cestující, který na našich místech seděl…:-D. V Ústí byla krátká rauch pause a lehce po čtvrt na devět náš vlak přirazil u nástupiště v Praze Holešovicích, rozloučili jsme se a odjeli každý do svých domovů. Kdo nejel, může opravdu litovat, tento výjezd stál opravdu za to.

 

Sestava Aue

Männel, Nickenig, Paulus, Schlitte, Fink (65. Kastrati), Sylvestr (86. Hensel), Klingbeil, Hochscheidt (81. Höfler), Schröder, Müller, Pezzoni

 

Sestava Kaiserslauternu

Sippel, Šimůnek, Borysiuk (86. Hoffer), Azaouagh (46. Orban), Idrissou, Baumjohann, Bunjaku, Torrejon, Dick, Fortounis (69. Drazan), Löwe

 

Žluté karty

Aue - Hochscheidt, Pezzoni, Paulus

Kaiserslautern - Azaouagh, Dick

 

Červené karty

Aue - Klingbeil (67. minuta), Pezzoni (77. minuta)

 

Góly

0:1 Baumjohann (21. minuta)

1:1 Schlitte (84. minuta, skvělý gól při hře 9 proti 11)

 

Počet diváků

8.400 (z toho 700 z Kaiserslauternu)

 

Na závěr bych ještě jednou rád poděkoval našim novým přátelům, kteří nám umožnili skvělý zážitek v podobě mávání velkými vlajkami na hřišti při nástupu hráčů a zajistili odvoz autem do Potůček. Díky moc!

 

Více fotek najdete v naší fotogalerii